п'ятниця, 17.05.2024, 6:41:39

Вітаю Вас Гість | RSS

ГоловнаРеєстраціяВхід
Меню сайту

Категорії розділу
Міська рада [8]
Місто [24]
За межами міста [38]
Політика [8]
Кримінал [11]
Екологія [4]
Спорт [13]
Здоров'я [8]
Події [13]
Освіта [6]

Архів записів

Міні-чат
500

Випадкове фото

Наше опитування
У чиїй власності повинен бути районний кінотеатр?
Всього відповідей: 1055

Пошук

Погода в Радехові
Погода в Радехові

Головна » Освіта

 У 2012 році до відділу освіти Радехівської РДА завітав Павло Іванович Залужний, виконавчий директор громадської організації «Агенція розвитку Радехівщини», яка вже давно плідно працює на теренах нашого району. Він запропонував взяти участь в цікавому проекті «Створення альтернативних форм дошкільної освіти в сільських громадах», що реалізовувався за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013. Пропозиція була сприйнята дуже схвально, адже проблема охоплення дошкільною освітою в селах Радехівського району стояла дуже гостро. Ідею проекту також підтримала Радехівська районна рада . Тим більше, що за умовами проекту не вимагалося співфінансування з районного бюджету, в якому завжди катастрофічно не вистачає коштів.

 
Категорія: Освіта | Переглядів: 1084 | Добавив: admin | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

Ще не стерлися в пам’яті людей телевізійні  дебати з приводу протестів на табачниківські  законопроекти  про закриття  в Україні  малокомплектних  шкіл, як вже при новій владі розпочинаються  ті ж самі  процеси.

Місцеві  органи  виконавчої влади, посилаючись на брак у місцевих бюджетах коштів на утримання  сільських  шкіл, йдуть шляхом  найменшого опору, нерідко ігноруючи позицію мешканців сіл, та  необґрунтовано,  під прикриттям «оптимізації», приймають  рішення  про їх  закриття. Це призводить до соціальних конфліктів, створює напругу, породжує численні скарги  батьків, сільських  територіальних громад, педагогічних колективів.

 Реагуючи на таку ситуацію, Комітет Верховної Ради України з питань освіти та науки      нещодавно  виступив  з проектом постанови про  встановлення  мораторію на  закриття загальноосвітніх навчальних  закладів державної і  комунальної  форм власності до прийняття Закону України «Про Державний бюджет на 2016 рік». При цьому  Комітет звертає  увагу  на те, що запровадження мораторію на відповідний час не розв’язує   зазначеної  проблеми. «Потрібна  розробка та впровадження комплексних заходів щодо збереження мережі загальноосвітніх  навчальних закладів, розвиток  освітніх округів, забезпечення  шкільними автобусами, ремонтування доріг, що варто врахувати  під час підготовки проекту  до другого читання.»

 
Категорія: Освіта | Переглядів: 853 | Добавив: admin | Дата: 16.06.2015 | Коментарі (0)

7 ПРИНЦИПІВ ФІНСЬКОЇ ОСВІТИ

 «Або ми готуємо до життя, або - до іспитів. Ми вибираємо перше ».

Згідно з міжнародними дослідженнями, які раз на 3 роки проводить авторитетна Організація економічного співробітництва та розвитку, фінські школярі показали найвищий у світі рівень знань. Вони також найбільш читаючі діти планети, зайняли 2-е місце з природничих наук і 5-е - з математики. Але навіть не це так захоплює педагогічне співтовариство. Неймовірно, що при таких високих результатах школярі проводять найменшу кількість часу за навчанням.

Середній загальноосвітнє обов'язкове навчання у Фінляндії включає школу двох ступенів:

Категорія: Освіта | Переглядів: 871 | Добавив: admin | Дата: 11.06.2015 | Коментарі (0)

 Сьогодні, на нараді директорів навчальних закладів Радехівщини, заступник голови Радехівської РДА Д.Дибайло представив нового керівника відділу освіти Радехівської РДА Василя Григоровича Кутенського. Відповідне розпорядження 31 травня підписав голова Радехівської РДА М.Богіра. 

Сайт "Misto" вітає Василя Григоровича з призначенням. Творчого натхнення і успіху!


Категорія: Освіта | Переглядів: 1601 | Добавив: admin | Дата: 31.05.2012 | Коментарі (1)

7 березня, внеділю клуб «Пікассо» м. Львів приймав учасників ювілейного, 5-го Чемпіонату Львівської області з гри «Що? Де? Коли?» серед працівників галузі освіти. З-поміж 23-х колективів освітян у турнірі брала участь і команда Радехівщини «Легенда».

Гра складалася з трьох турів по 12 запитань в кожному, правильна відповідь оцінювалася в один бал, на обговорення запитання виділялася хвилина. Незважаючи на неповний склад команди, з шести гравців участь змогли взяти лише четверо, наші знавці у першому турі здобули 9 балів та посіли першу сходинку, другий тур- результат ідентичний. У третьому – 6 балів та лише дев’яте місце. І лише фінальний підрахунок виявив чемпіона, ним стали освітяни Радехівщини.Нагороджував переможців начальник головного управління освіти та науки облдержадміністрації Павло Хобзей.
Категорія: Освіта | Переглядів: 913 | Добавив: admin | Дата: 15.03.2010 | Коментарі (0)

Реєстрація випускників шкіл до участі у пробному тестуванні триватиме до 14 грудня. Про це повідомляє сайт Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти. 
Вартість одного тестування становить 69 грн.
Графік проведення пробного тестування: 
13 березня 2010 р (І зміна – 9.30 год. українська мова та література; ІІ зміна – 14.30 год. хімія, англійська мова, німецька мова, французька мова, іспанська мова). 
20 березня 2010 р (І зміна – 9:30 математика, історія України; ІІ зміна – 14:30 біологія, географія та фізика)...
Категорія: Освіта | Переглядів: 820 | Добавив: admin | Дата: 28.11.2009 | Коментарі (0)

Статистика

online всьго: 1
гостей: 1
користувачів: 0

Сьогодні нас відвідали:

Форма входу

Календар
«  травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Нове на сайті

Останні коментарі

Трагедія на параді 1984 року в Радехові
marta
Призначено керівника відділу освіти Радехівської РДА
admin
Дорога до пекла викладена добрими намірами або як нам позбутися «партайгеносів»

Дорога до пекла викладена добрими намірами або як нам позбутися «партайгеносів»

РАДЕХІВЧАНИ У НІМЕЧЧИНІ

АКТ вандалізму, звичайна крадіжка чи спланована акція!!!
admin
XVII МАЛІ ОЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ в БИШЕВІ

РАДЕХІВЧАНИ У НІМЕЧЧИНІ

Передбачено проведення капітального ремонту дороги Львів–Радехів–Луцьк

Передбачено проведення капітального ремонту дороги Львів–Радехів–Луцьк

Останнє на форумі
admin
Коли ж таки вірветься терпець???
admin
Інформація на сайті!
Bogun
весела агітація
LeXon
дороги
admin
екологія
admin
Політичні анекдоти
admin
Інтелект-сезон 2009-2010!
admin
Місцеві назви. Чому так?
banzaj
Чемпіонат Радехівського району

Друзі сайту

Корисні посилання
Громадський Спротив України


Banzaj © 2024Сайт управляється системою uCoz